Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Τα φωτεινά βιβλία της Μελβούρνης


Κάθε Ιούνιο, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, διοργανώνεται το φεστιβάλ Light In Winder. Εκεί, τέχνη, μουσική και παραστάσεις γεμίζουν τη Federation Square της πόλης για 3 εβδομάδες.

Το 2012, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ ήταν το έκθεμα Literature vs Traffic, ένα έργο που μετέτρεψε τη μοντέρνα και λίγο ψυχρή αρχιτεκτονική της Federation Square σε έναν ευχάριστο, ανθρώπινο και φιλικό χώρο, που παροτρύνει την ανάγνωση και τη γαλήνη.
Με 10,000 βιβλία που πετάχτηκαν από δημόσιες βιβλιοθήκες, επειδή θεωρήθηκαν παρωχημένα και που ο Στρατός Σωτηρίας μάζεψε και δώρησε στους καλλιτέχνες της ομάδας Luzinterruptus από την Ισπανία, με τα φώτα που χρησιμοποίησαν και με τη βοήθεια πολλών φίλων, το Literature vs Traffic χρειάστηκε έναν ολόκληρο μήνα για να συναρμολογηθεί και να στηθεί. Μια συμβολική κίνηση στην οποία η λογοτεχνία παίρνει τον έλεγχο των δρόμων και κατακτά το δημόσιο χώρο, προσφέροντας στους κατοίκους ένα χώρο στον οποίο η κίνηση υποχωρεί παραδίδοντας έδαφος στην αγνή δύναμη του γραπτού λόγου.

πηγή: somuchreading.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου